Diner Lunch Recepten

Zoete aardappel-broccoli soep

6 augustus
Bataat broccoli soep

Als je op zondagmiddag buiten in de zon een smakelijk soepje wilt eten of wanneer je ’s avonds moe bent en niet zo heel veel zin hebt om lang en ingewikkeld in de keuken te staan, dan is deze soep een uitkomst! De soep is smakelijk, verassend en super gemakkelijk te maken!

Zoete aardappel-broccoli soep

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 1 el kokosolie
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 2 middelgrote zoete aardappels
– 1 grote broccoli
– 1 liter kippenbouillon


Snipper de uit en pers de knoflook uit. Snijd de broccoli, zowel stronk als roosjes, in stukken.

Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook. Zorg dat de ui en knoflook niet verkleuren en voeg dan de zoete aardappel toe. Bak de zoete aardappel even mee.

Voeg dan de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Na 5 minuten kun je de broccoli toevoegen, kook ongeveer 10 minuten mee.

Ga met de staafmixer door de broccolisoep en schenk de soep in de borden. Eet smakelijk!

You Might Also Like