Diner Recepten

Zoete aardappel curry

2 maart
Curry van zoete aardappel

Dit is absoluut één van mijn favoriete curry recepten. De zoete aardappel smelt zo mooi samen met de kokosmelk, iedere hap is genieten!

  • Voor 4 personen  
  • ongeveer 45 minuten bereidingstijd
  • lactosevrij, glutenvrij  

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 2cm gemberwortel
  • 500 gr zoete aardappels
  • 3 el zonnebloemolie van goede kwaliteit
  • 1 el rode curry (ik gebruik die van Blue elephant)
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 ml groentebouillon
  • 200 gr shiitake
  • 400 gr haricot verts
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 el limoensap

Bereiding

Pel de sjalotten en snipper ze. Schil en rasp de gember. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.

Neem een hapjespan waar je een deksel op kunt leggen. Verhit 2 el zonnebloemolie en bak de ui met de gember totdat ze glazig zijn. Voeg dan de curry toe en een scheutje kokosmelk. Bak de currypasta kort aan en voeg dan de rest van de kokosmelk en het bouillon toe. Breng aan de kook.

Zodra de kokosmelk kookt voeg je de zoete aardappel toe. Breng opnieuw aan de kook en leg dan het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

Bak ondertussen de shii-take. Snijd de shii-take in plakjes en bak deze in 1 el zonnebloemolie gaar. Maal er dan wat zout boven. Zet apart.

Voeg de gedopte bonen toe aan de curry. Breng weer aan de kook maar laat het deksel nu van de pan af. Na ongeveer 10-15 minuten is je gerecht klaar. De saus moet ingedikt zijn. Zeker geen dikke saus, maar waterig is niet goed. Als dat laatste het geval is, haal dan de zoete aardappel en haricot verts met een schuimspaan uit de pan en kook het vocht nog even flink door.

Roer de shii-take door het gerecht en breng op smaak met sojasaus en limoensap.

Serveer en geniet!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.