Ik vind BBQ zo leuk, met name omdat ik me dan zo heerlijk kan laten verwennen. Ik prepareer alles wat op de BBQ kan en daarna ga ik fijn zitten, een zomers glaasje sap erbij en ik ben helemaal in mijn nopjes. Omdat ik niet alleen maar vlees of vis van de BBQ wil eten wissel ik graag af met wat vegetarische salades en spiesjes. Deze zoete aardappel spiesjes zijn echt een succes, de zoete smaak komt helemaal tot zijn recht in de gevlamde, rokerige korst!
Zoete aardappel spiesjes
Voor 4 spiesjes
Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij
Ingrediënten:
– 1 zoete aardappel
– 1 tl paprikapoeder
– 2 el olijfolie
– 1 tl (gedroogde) tijm
– zeezout en zwarte peper
Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukken van ongeveer 2,5 cm.
Meng in een kom de olijfolie, de paprikapoeder en de tijm en hussel daar de zoete aardappelblokjes door. Breng op smaak met zout en peper.
Rijg de zoete aardappel nu aan spiesjes. Ik gebruik het liefst metalen spiesen voor de zoete aardappel, dat rijgt een stukje gemakkelijker, de aardappel is vrij hard.
Gaar de spiesjes in ongeveer 10 minuten op de BBQ.