Diner Lunch Recepten

Zoete-aardappelsoep

12 maart
Zoete aardappelsoep

Er zijn tijden dat ik geen genoeg kan krijgen van de zoete aardappel. Ik kan zo enthousiast worden van de veelzijdigheid van deze groente. Je kunt zoete aardappel verwerken in taart en gebak, in curry’s, in stamppotten maar ook in in soep. Anders dan je misschien zou verwachten is deze soep helemaal niet zo zwaar, wel heel kruidig van de kaneel, kerrie, komijn en folie!

  • (Voorgerecht) voor 8 personen  
  • ongeveer 45 minuten bereidingstijd
  • lactosevrij, glutenvrij  

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie + 2 el olijfolie
  • 3 cm gember
  • 1/2 tl folie
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl kerrie
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1 laurierblad
  • 4 knoflooktenen
  • 3 el abrikozenjam
  • 600 gr zoete aardappel
  • 250 gr wortel
  • 1,5 l groentebouillon
  • 2 rode uien

Bereiding

Rasp de gember. Hak de knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en de wortel en snij beide in kleine stukjes.

Verhit in een soeppan 3 el olijfolie en bak daar de gember met de helft van de knoflook en de specerijen in aan. Voeg de zoete aardappel en de wortel toe en bak kort mee. Voeg nu de abrikozenjam toe en meng goed. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.

In een andere pan bak je ondertussen de in ringen gesneden rode ui in de resterende olijfolie. Bak de ui zachtjes aan zodat hij lekker zoet wordt. Op het laatste voeg je de knoflook toe, die bak je nog heel even mee maar zorg ervoor dat hij niet bruin wordt.

Serveer de soep en garneer met de gebakken uitjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.