Koken Reviews

Demeyere Pocheerpan/Gourmetpan

14 juni

Oké, een pocheerpan is echt wel een hebbeding. Het is niet één van die pannen waar je echt niet zonder kunt. Maar hé, niet altijd hoeven alle keuken gerelateerde aankopen rationeel uitlegbaar te zijn. Soms is het gewoon super leuk om dat eitje net even ander te kunnen serveren of om op een relaxte weekenddag te experimenteren met wat home made dim sum. De hele familie zal verrast en vereerd zijn en daardoor smaakt het allemaal net even anders. Ik herhaal mij quote: het is liefde die je proeft, passie die je ervaart en samen vormen zij een belevenis!

Volgens mij speelt Demeyere feilloos in op deze onmiskenbare behoefte met haar pocheerpan. Tijd voor een review en een recept!

De pocheerpan bestaat uit vier onderdelen, (1) een hapjespan, (2) een rekje, (3) zes pannetjes (die hangen in het rekje) en (4) een glazen deksel. Wat ik erg plezierig vind is dat ik de hapjespan ook separaat kan gebruiken en dat de pannetjes ook gebruikt kunnen worden in de oven. Bijvoorbeeld als je een souffle in de oven wilt maken. Ideaal, zo is de pan multifunctioneel.

Demeyere staat bekend om haar ultieme warmtegeleiding, dat komt door de dikke bodem. Alle pannetjes hebben daardoor een gelijkmatige verhitting en dat is wel zo fijn want dan zijn ze ook allemaal tegelijkertijd klaar!


Recept – Een gepocheerd ei

Gepocheerd ei

Voordat je begint zorg je dat er een laagje water in de hapjespan staat, dan zet je het rekje in de pan. De pannetjes vet je in met wat kokosolie en dan breek je een ei uit in ieder pannetje dat je gebruikt. Hang de pannetjes in het rekje en zet het deksel op de pan.

Nu begint het delicate werk, de timing. Mijn gouden regel is als volgt: je zet het vuur onder de pan op middelhoog vuur. Zodra de randen van de pannetjes met ei wit beginnen (!) te worden time je 2:45 minuten. Daarna haal je de pan van het vuur en haal je de pannetjes uit de pocheerpan.

Voor het serveren gebruik ik een hoekig wijnglas. Schenk onderin het glas een scheutje mooie, zachte olijfolie. Maal daar wat (Keltisch) zeezout en zwarte peper in. Dan leg je het gepocheerd ei in de olijfolie en garneer je met wat verse peterselie of bieslook. Enjoy!

[bol_product_links block_id=”bol_56ec15cf2f00a_selected-products” products=”9200000037099471,9200000037099475″ name=”Demeyere Gourmetpan” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.