Ingrediënten Reviews

Gelukshormonen in een consommé

24 juni
Gelukshormonen in een consommé van Roos in de Keuken

Vitamine D stimuleert de aanmaak van het gelukshormoon serotonine, een stofje in je lichaam dat ook vrij komt als je bijvoorbeeld chocolade eet. Het maakt je gelukkig en daar pluk je de vruchten van met je geheugen, je stemming, je zelfvertrouwen, je slaap, je emotie, je seksuele activiteit en je eetlust. Saffraan versterkt het geluksgevoel dat vitamine D je geeft en dat is de reden dat Amanprana juist saffraan en vitamine D heeft gecombineerd in deze consommé.

Een half theelepeltje (ongeveer 1 gram) van het consommé poeder meng je met een half kopje warm water. Als je het soepje langzaam doorroert herken je de vitamine D, een soep op oliebasis lijkt namelijk te ontstaan. Ondanks dat het soepje een waanzinnige samenstelling heeft die mijn gezondheid ongetwijfeld ten goede komt vind ik het soepje lastig te drinken. Met de toevoeging van amandelmeel, baobab, Khoisan fleur de sel, ginseng, ginkgo biloba en guarana zou het een rijk pallet aan smaken in zich moeten hebben maar de consommé blijft voor mij vlak en bovendien wat weeig van smaak. Het zal de enorme hoeveelheid saffraan zijn wellicht, die proef je goed naast de fijngemalen Agaricus paddenstoel.

Maar ondanks dat ik het soepje niet erg aantrekkelijk vind drink ik het toch verder op. Over de ingrediënten heeft Amanprana namelijk goed nagedacht, fijngemalen Agaricus paddenstoel (door de Azteken ook wel ‘het lichaam van god’ genoemd) voor de plantaardige vitamine D2. De saffraan in deze consommé is van de hoogste kwaliteit (ISO-1). Het is zonde dat de geur en de smaak niet overtuigen, ik ga proberen of ik het consommé poeder wellicht in gerechten kan combineren…

 

 

 

You Might Also Like