Ingrediënten Reviews

Fattoria La Vialla

21 juni
Fattoria La Vialla

De familie Lo Franco, een familie waarbij liefde voor natuur, oog voor pure zaligheid en culinair talent verenigd worden. Waar een tomaat met trots een tomaat mag zijn en waar een schaap met liefde wordt gehouden omdat men van haar melk zulke mooie Pecorino kan maken. Bij Fattoria La Vialla wordt de liefde die aan het dier en aan het product wordt gegeven gecontinueerd in het bereidingsproces voor de mooiste kazen, salami’s, pasta’s, sauzen, olijfolies (en meer!). Als ik in Nederland de biologische producten van La Vialla serveer proef ik dat. En ondanks dat ik de saus “kant-en-klaar” door mijn pasta meng voel ik mij geen moment oncomfortabel. Ik beleef mijn eten, waan me op een zonnig terras in Italië…

Omdat ik iedereen zou aanraden om kennis te maken met La Vialla en met haar producten wil ik wat van mijn favorieten recepten delen. Laat me weten wat je er van vindt!

Gepelde tomaten
De gepelde tomaten van La Vialla staan standaard in mijn voorraadkast, ze zijn onmisbaar voor talloze gerechten (niet alleen voor die van Italiaanse komaf). Wat mij betreft is dit wat ik van een gepelde tomaat verwacht, vol van smaak en daardoor herkenbaar in het gerecht.

Als ik zin heb in een tomatensoep werk ik ook graag met deze gepelde tomaten. De pittige pompoen-tomaat variant is verrukkelijk.

Kerstomaatjessaus
De kerstomaatjessaus van La Vialla is zoet van de rijpe kerstomaatjes, een klein scherp pepertje op de achtergrond maakt dat de saus echt super goed smaakt. Gemengd door de Pici pasta die ik ook bij de familie Lo Franco bestel een absolute topper voor wanneer je zin hebt in een eenvoudige, pure Italiaanse pasta, of wanneer je weinig tijd hebt om te koken maar wel lekker wilt eten. De kerstomaatjessaus is ook ideaal om een Italiaans zoete tomatenrisotto mee te maken.

Penne Lisce
De pasta van La Vialla is precies zoals pasta hoort te zijn, smaakvol (ook zonder saus) en met een goede bite. Elke pastasoort vraagt om een gerecht dat bij haar past, een tagliatelle serveer je nou eenmaal heel anders dan bijvoorbeeld een korte pasta als de Fusilli of de Penne Lisce. Wat mij betreft is de risottobereiding voor de Penne Lisce een ware voltreffer, ik ben dol op dit recept.

Viallella fondente
De Viallella fondente van La Vialla is de meest perfecte chocoladepasta die ik ooit geproefd heb. Dit potje van 200 gr pure chocolade is bij mij inmiddels tot de “need-to-have” producten geworden. Het liefst smeer ik mijn rijstwafel royaal in met deze pasta, maar soms, heel soms, kan ik het niet weerstaan om een klein theelepel te nuttigen. Wat een geluk!

You Might Also Like