Ingrediënten Reviews

Test: tomaten uit blik

12 juni

Het stond al zo lang op mijn planning om verschillende tomaten uit blik met elkaar te vergelijken. Zo vaak sta ik in dubio welke tomaten ik zal kopen. Vanaf nu is dat veranderd! Ik heb vier potten verwerkt tot een basis tomatensaus en uitgebreid gekeurd. Lees je met mee?

AH Biologische gepelde tomaten

Deze kwamen het minst goed uit mijn test. In vergelijking met de andere drie waren de tomaten klein en bleek, het sap waar de tomaten in zaten was waterig. De tomatensaus die ik ermee maakte was zurig.

HEINZ Gepelde tomaten

Dit waren opvallend grote tomaten en het sap waar de tomaten in zaten was had iets weg van gezeefde tomaten. Als ik op reuk af was gegaan had deze pot waarschijnlijk niet zo hoog gescoord, maar in een saus was dit een prima tomaat!

MUTTI Gepelde tomaten

Dit was mijn favoriet. Grote tomaten in een sap dat al vol van smaak is. Niet alleen verwerkt in een tomatensaus geven deze tomaten de meeste smaak, ook onverwerkt vond ik deze het lekkerst.

MUTTI Tomaat fillets

Heel handig natuurlijk, deze reepjes van tomaat. Ik vond deze tomatensaus uiteindelijk een beetje flauw (ik had echt overal evenveel kruiderij ingedaan!).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.